lördag 13 februari 2010

Hells Angels inte välkomna


Isländska myndigheter har en hårdare attityd mot de kriminella mc-gängen än övriga nordiska länder. Just nu håller Hells Angels i Norge på att intensifiera kontakten med MC prospect of Hells Angels Iceland. Klubben står i farstun för ett medlemskap i Hells Angels. Men genom att tull och polis avvisar alla Hells Angelmedlemmar som försöker komma in i landet, försvåras inträdet.

I veckan besökte Leif Ivar Kristensen, ordförande i norska Hells Angels med advokaten Morten Furuholmen Island, men båda skickades tillbaka till Norge. Syftet med besöket var bland annat att förbereda en stämning av isländska staten. Enligt Furuholmen strider avvisningarna mot EFTAs regler.

Justitieminister Ragna Árnadóttir förbereder nu ett lagförslag som helt förbjuder organisationer med brottsliga syften. Tillsvidare avvisas de medlemmar av Hells Angels och liknande organisationer när de försöker infiltrera Island. Kontrollen är dock dessvärre inte hundraprocentig. Så sent som för en dryg månad sedan besökte Kristensen landet utan att någon reagerade.

1 kommentar:

Anonym sa...

För jäkligt att dem inte får resa in i Island.